perjantai 10. syyskuuta 2021

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -viikko

 Tällä viikolla on vietetty vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen viikkoa teemalla lapsen hyvä päivä varhaiskasvatuksessa. Ruskometsässä on viikon aikana toteutettu erilaista ohjelmaa lasten kanssa, mutta samalla valokuvattu ahkerasti lapsen hyvään varhaiskasvatuspäivään liittyviä asioita. Myös huoltajien kertomien näkemysten kautta kokoamme ryhmän seinälle lähipäivinä koosteen meidän ryhmän hyvästä viikosta ja lapsen päivään vaikuttavista asioista.

Maanataina jatkoimme kehonosalaulujen ja -leikkien parissa. Innokkaita leikkijöitä löytyi ja moni lapsi alkoi jo osata laulujen sanojakin ulkoa.


Koska eteisen kasvimaamme kukat jo ”kuihtuivat pois”, tutustuimme tiistaina tarkemmin kasvimaan uuteen satoon kastelemalla ja nimeämällä sieltä löytyviä kasviksia. Kuuntelimme vihanneslaulun, jota säestimme rytmimunilla.Keskiviikkona toteutimme ryhmätyönä kaksi siiliä ruokahuoneen seinälle. Lapset leikkasivat siileille piikit kartongista ja osalle lapsista saksiin tutustuminen tapahtui aivan ensimmäistä kertaa. Voi niitä onnen ilmeitä kun selvisi mitä niillä voi tehdä!😄 Lapset asettelivat piikit itse paikoilleen ja loppupäivä juteltiinkin ja laulettiin siileistä.
Torstaina pääsimme tutustumaan jumppasaliin ja siellä leikimme kehonosa- liikuntaleikkejä sekä tietenkin juoksimme kovaa. Myös ämpärit olivat leikeissä mukana ja niihin olikin hyvä kokeilla laittaa eri kehonosia.


Perjantaina harjoittelimme yhdessä arviointia katsomalla kuvia viikon varrelta. Tutustuimme myös surulliseen ja iloiseen hymiöön. Kaikesta päätellen mukava viikko takana.😊 Hyvää viikonloppua!