perjantai 20. toukokuuta 2022

Kevätjuhlaviikko

Aloitimme tämän viikon tekemällä keväthavainnointia kuvien avulla. Kuvat ovatkin olleet viikon aikana paljon keskustelun aiheena ja ulkona on tarkasti tutkittu ympäristöä. Erityisesti kiinnostusta ovat herättäneet muurahaiset ja erilaiset pörriäiset.Tällä viikolla pääsimme vihdoin juhlimaan yhdessä kevätjuhlat Röllin pihalla. Tiistai sujuikin juhlatunnelmissa. Aamupäivällä sovittelimme toukkapäähineitä valmiiksi iltapäivää varten. Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille. Ja erityiskiitos vielä lapsille, jotka urheasti leikkivät kaikki kevätjuhlaleikit yhdessä. 💛Keskiviikkona pidimme lasten kokouksen, jossa lapset saivat mm. esittää toiveitaan siitä millaisia kirjoja seuraavaksi valitsisimme ruskometsään luettavaksi. Juttelimme myös kevätjuhlasta ja katsoimme kuvia viime viikkojen ajalta.

Torstaina katsoimme lintukirjasta tuttujen lintulajien kuvia. Tutustuimme myös erinäköisiin kuviin lintujen pesistä. Ulkoilussa lähdimme isolle pihalle rakentamaan yhdessä suuren linnunpesän luonnonmateriaaleista. Metsäalueella olikin mukava liikkua kivien ja kantojen keskellä ja kantojen päälle kiipeilyäkin kokeilimme.


Perjantaina kävimme uudelleen ison pihan metsäalueella, mutta tällä kertaa etsimme mieleisen luonnon aarteen jokaiselle. Kokeilimme valokuvausta ottamalla itse kuvan omasta löydöksestä.
Maanantaina saamme ryhmäämme kahdeksi viikoksi harjoittelijan Saksasta.

Tiistaina 24.5. teemme kevätretken Mikke-katujunalla Mikkelipuistoon. Myös Naavametsä retkeilee kanssamme. Lähdemme päiväkodista klo 9.00. ja palaamme ruokailuun.

Mukavaa viikonloppua!