keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Viikko 8 ja 9 ❄️☃️☀️

                                                                Viikko 8: 

Tällä viikolla pelasimme erilaisia pelejä. Isompien kanssa pelasimme väripelejä. Ja pienempien kanssa eläinmuistipeliä. Olemme lukeneet kirjoja. Tarkkaavaisesti lapset kuuntelevat ja seuraavat, että mitä kirjassa tapahtuu. Hienosti myös tunnistavat kirjoista erilaiset eläimet yms. 🦒🐅🐊 


 Olemme lasten kanssa myös pienissä ryhmissä käynyt leikkimässä Peikonpesässä. Kävimme myös yhdessä läpi näköaistia.Roolivaatteet ovat lasten suosiossa. 👮👷‍♂️🧑‍🚒👸🏼🤴🦸‍♀️
Viikon päätteeksi meillä oli musiikkia. Musiikkihetken aiheena meillä oli rummut. Rummutimme tuttujen laulujen parissa. Pilkillä-laulussa soitimme rytmimunia. 

” Pilkillä, pilkillä, järven jäällä pilkillä. 
Pilkillä, pilkillä,jäällä pilkillä. Nappaa kala, nappaa,jotta saadaan soppaa. Nappaa kala,nappaa,jotta saadaan soppaa! ” 
Viikko 9:


Maanantaina muovailimme ja luimme kirjoja yhdessä.  Lähdimme myös retkelle läheiseen leikkipuistoon.

Kalevalan päivänä katsoimme Pikku Kakkosen sivuilta Katti Matikaisen Kalevala -aiheisen ohjelman. Lasten kanssa pohdimme, että olipa hassun kuuloisia sanoja. Lauloimme ja leikimme myös perinteisiä laulu-ja piirileikkejä yhdessä. Liimasimme ja rakensimme omat lumilinnat. Lapset jaksoivat keskittyä askarteluun hyvin. 


”Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa?”
Loruttelemme ja laulamme paljon yhdessä lasten kanssa.  
Värit lapsia kiinnostaa tällä hetkellä kovasti. Värejä olemme käyneet läpi mm. värilauluja laulamalla ja nimeämällä värejä eri tilanteissa. 
Näiden kuulumisien myötä toivotamme mukavaa lomaviikkoa ja tulevaa viikonloppua kaikille! 

T: Ruskometsän väki