perjantai 19. huhtikuuta 2024

Viikko 16

Alkuviikolla jatkoimme Rolle Rölliin tutustumista. Maanantain sadun aiheena oli pelko. Rolle oli käymässä nukkumaan, kun sängyn alta alkoi kuulua rapinaa. Rolle pyysi isän huoneeseen ja he katsoivat yhdessä sängyn alle, jossa olikin pieni siili etsimässä paikkaa talvipesälleen. Loruttelimme myös pelkoloruja.



Tiistaina luimme Rolle-satua, jossa Rollen päiväkodissa aloitti uusi Sulo-siili. Häntä harmitti kovasti, kun äiti lähti. Juttelimme siitä, mistä lapsille on tullut surullinen mieli. Monella se olikin sama kuin Sulo-siilillä eli ikävä vanhempia.

Keskiviikkona isommat tutustuivat maatila-aiheiseen kirjaan ja pienempien kanssa tutkittiin Pipsa- ja Puppe-kirjoja.


Torstaina kaikki lapset pääsivät vesileikkeihin. Kylläpä oli kivaa taas polskutella altaalla ja leikkiä monenlaisia leikkejä 💦


Perjantaina musisoitiin laulamalla tunnelaulua seuraavista tunteista: ilo, suru, pelko ja viha. Tässä ”Jos sul lysti on”-laulun melodialla laulettavassa laulussa ehdotetaan, mitä voi tehdä, kun on tietty tunne. ”Jos oot vihainen, niin tömistele näin” tai ”Jos oot surullinen, niin itkeskele näin”. Lisäksi soitettiin marakasseja ja kapuloita. 
Mukavaa viikonloppua kaikille 😊